به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا از مركز اسناد انقلاب اسلامی، كتاب تكیه گاه كه به قلم 'محمدحسن روزی طلب' نوشته شده، عملكرد هاشمی رفسنجانی را در نهمین و دهمین انتخابات ریاست جمهوری را در 11 فصل مورد بررسی قرار داده و این كتاب از سوی مركز اسناد انقلاب اسلامی در پاییز 1390 به شمارگان 2 هزار و 500 نسخه منتشر شده است.
در فصل های اول تا پنجم این كتاب مطالبی با عناوین 'انتخابات نهم، رقابت با شهردار تهران'، 'رقابت انتخاباتی با دولت نهم'، 'طرح دولت وحدت ملی'، 'تقلب، ادعای دوازده ساله' و 'حمایت هاشمی از موسوی' به چاپ رسیده است.
'روزهای پر كار یك خانواده'، 'مناظره به پا شد' و 'نامه سرگشاده' عناوین فصل های ششم تا هشتم كتاب تكیه گاه است.
در فصل های نهم تا یازدهم نیز مطالبی با عنوان 'هفته پرماجرا'، 'هاشمی رفسنجانی و فتنه' و 'نفر دوم یا موازی رهبری' به چاپ رسیده است.
بخش پایانی این كتاب را ضمائم و تصاویر تشكیل می دهد كه مطالبی درباره 'سخنان فائزه هاشمی در اغتشاشات 25 خرداد'، 'متن كامل خطبه دوم نماز جمعه هاشمی رفسنجانی در 26 تیر 1388'، 'دیدار با دانشجویان دانشگاه های مشهد'، 'متن دفاعیه روزنامه ایران از شكایت هاشمی رفسنجانی' و 'اظهار نظرهای تكان دهنده درباره برنامه ریزی فتنه 88 بر اساس آنچه پخش خارجی فتنه سبز منتشر كرد' دیده می شود.
در فصل اول این كتاب آمده است: هاشمی رفسنجانی در افكار عمومی اكثریت جامعه، نماینده قدرت، حكومت و ثروت بود، حق یا نا حق! و آقای احمدی نژاد با رقابت آقای رفسنجانی بر موج شكاف حاكمیت و مردم و شكاف فقر و غنا سوار شد و در چهره غیر نخبگان جامعه به عنوان نماینده مقابله با حاكمیت و مبارزه با فقر و نماد تغییر در لایه های عمومی جامعه به خصوص در لایه های حاشیه شهرها و مردم عادی شناخته شد و رأی آورد.
همچنین در فصل یازدهم آمده است: در مجلس خبرگان رهبری با وجود آگاهی از نظر امام خمینی مبنی بر انتخاب رهبری واحد و طرح آیت الله خامنه ای به عنوان جانشین خود، هاشمی به رهبری شورایی رای داد با این اطمینان كه او هم در چنین شورایی حضور خواهد داشت.
یكی از قسمت های مهم فصل یازدهم نسبت به جایگاه آقای هاشمی به عنوان نفر دوم یا موازی با رهبری اشاره شده كه بلا شك هاشمی رفسنجانی را چه در دوران مبارزاتی برای پیروزی انقلاب و چه در دوران شكل گیری نظام جمهوری اسلامی تا سال 1384 باید شخصیت دوم كشور دانست و كسب این موقعیت را به خاطر هوش سرشار و تاثیر گذاری فوق العاده او دانست. از طرفی روابط عاطفی خانواده اش در تصمیم گیری های سیاسی او تاثیر داشته و نتوانسته خود را از این نكته ضعف برهاند.
فراهنگ**1003**1572